Το καρπούζι είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο μικρών και μεγάλων. Είναι δροσερό και έχει πλούσια περιεκτικότητα σε νερό (91 % κατα βάρος!) .Στην Αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν υδροπέπων ,ονομασία που  εξηγεί και την αγγλική λέξη watermelon!Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και περιέχει 6% ζάχαρη.
1COCKTAIL ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΒΟΤΚΑ
Είναι απόλυτα δροσιστικό και ελαφρύ ενώ είναι κατάλληλο για πάρτυ και συναθροίσεις!
Υλικά :
1 καρπούζι μεσαίου μεγέθους
 3-4 λαιμς
Ξύσμα από lime
Βότκα
Τριμμένος πάγος
ΒΗΜΑ 1
Κόβετε το καρπούζι λίγο πιο ψηλά από τη μέση και βγάζετε τη σάρκα του με προσοχή .Αφού αφαιρέσετε τη σαρκα , την τοποθετείτε σε ένα μπολ και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
ΒΗΜΑ 2
Τοποθετείτε τα κομμάτια του καρπουζιού στο μπλέντερ μαζί με χυμό από δύο λάιμ και λιγο  ξύσμα . Χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και ύστερα σουρώνετε καλα το μίγμα.
ΒΗΜΑ 3
Αφού σουρώσετε το μίγμα,ρίχνετε τη βότκα. Η ποσότητα της βότκας είναι στην δική σας επιλογή.
ΒΗΜΑ 4
Αδειάζετε το μίγμα στο καρπούζι και ρίχνετε τα φύλλα δυόσμου
ΒΗΜΑ 5
Σερβίρετε με τριμμένο πάγο και λεπτές φέτες λάιμ.